От последната според резултатите на изборите парламентарна партия направиха поредно предложение.Възраждане представи

...
От последната според резултатите на изборите парламентарна партия направиха поредно предложение.Възраждане представи
Коментари Харесай

Цвета Галунова: Възраждане иска 50% българска музика в ефира на БНТ и БНР

От последната според резултатите на изборите парламентарна партия направиха поредно предложение.

" Възраждане " показа на брифинг в Народното събрание самодейността за поддръжка на българската музика. Депутатите от парламентарната група оферират в ефира на Българска национална телевизия и БНР да се излъчва 50 % родна музика. След съвещания с двете национални медии и с български създатели " Възраждане " ще предложи промени в Закона за радиото и малкия екран, съобщи депутатът Цвета Галунова, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Тя разяснява, че ще бъде провежда кръгла маса в Народното събрание на 15 април, на която ще бъдат поканени реализатори, композитори, създатели и музиканти. Галунова чака Българска национална телевизия и БНР да поддържат въвеждането на квотата за българската музика. По думите й в този момент в родния ефир едвам 12 % от песните са български. Няма да постановяваме избрани условия, всеки музикален редактор самичък ще реши какво биха слушали неговите слушатели, уточни още Галунова.

Една ария, в случай че е основана от български създател, даже да е на британски, се смята за българска, сподели също депутатът. Галунова уточни, че Съветът за електронни медии (СЕМ) е органът, който да следи за съблюдаване на условието за българска музика. И добави, че Българска национална телевизия и БНР също вършат доклади на предаваното наличие. Галунова даде образец, че сходни квоти има и в други европейски страни като Франция, Белгия, Полша, Гърция.

Зам.-председателят на ПГ на „ Възраждане “ Петър Петров разяснява, че самодейността цели българската музика да бъде опазена и " да получи съответно подучване “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР